Särre & Pianomies perustavat uuden musiikkiyhtiön

Uusi musiikkiyhtiö  Rutilus Musiikkimedia Oy  aloittaa toimintansa. Rutilus on levy-yhtiö ja kustantaja. Perustajina toimivat kotimaisen hiphop-kentän pitkän linjan artistit ja kollegat  Miika “Särre” Särmäkari  sekä  Antti “Pianomies” Salimäki.  Rutilus on digitaalisen musiikin aikaan perustettu musiikkiyhtiö, joka toimii kaksikon artistiurien tukikohtana, mutta myös kasvualustana uudelle modernille urbaanille musiikille ja tekijöille.   Särre, Pianomies sekä Loost Koos -bändi siirtyvät samalla artisteina uuden Rutilus-levymerkin alle ja julkaisevat kaikki uutta musiikkia keväällä 2017. Ensimmäinen Rutilus-julkaisu on joulukuussa ilmestyvä Pianomies x Kube -biisi “Viestei”, joka tehdään yhteisjulkaisuna Kuben levy-yhtiön Monspin kanssa.  Musiikkiyhtiön perustamisen myötä Särmäkari (Toimitusjohtaja) ja Salimäki (Head of A&R) siirtyvät uusiin saappaisiin myös musiikkialalla. Kaksikko peräänkuuluttaa jatkossa hyviä synergioita eri musiikkialan kumppanien kanssa. Yhteistyö mm. Särren edellisen levy-yhtiön Lihamyrskyn kanssa jatkuu tiiviisti erilaisten tuotantojen parissa.   “Haluamme viedä suomalaista hiphop-soundia eteenpäin ja rakentaa itse oman toimintamme. Alalla tarvitaan uudenlaisia yhteistyömalleja labelin, kustannustoiminnan, manageroinnin ja keikkamyyntipuolen kesken. Haluamme ottaa itsenäisesti vastuuta näiden eri sektorien toiminnasta ja solmia sen pohjalta omaehtoisia yhteistöitä projektikohtaisesti ja räätälöidysti”, Särre kertoo.   “Urbaanin musiikin A&R -toiminta ja biisituotannot ovat toistaiseksi olleet isoilla toimijoilla harvoissa käsissä, samaan aikaan moderni hiphop ja rnb on meillä ja maailmalla kaupallisesti suositumpaa kuin koskaan. On vain luonnollista, että genren pariin nousee ns. ‘lajin parista’ vakiintuneita ammattilaisia”, jatkaa Salimäki.  Rutilus-kaksikko Särmäkari & Salimäki on ollut mukana tekemässä useampiakotimaisien urbaanin musiikin menestystarinoita sekä kulta- ja platinabiisejä niin omilla artistituotannoillaan kuin mm. Mikael Gabrielin, Musta Barbaarin ja Teflon Brothersin taustallakin.  Miika “Särre” Särmäkari on työskennellyt aiemmin musikki, media- ja mainosalallla, mm. Basso Median päätoimittajana, mainostoimisto Sherpassa sekä Music Finlandin projektipäällikkönä. Antti “Pianomies” Salimäki on tuottanut mm. Heikki Kuulan, Musta Barbaarin, No Smoking Teamin ja Kuben musiikkia sekä tehnyt äänituotantoja ja brändäystä kotimaisille media- ja mainostoimijoille.   Uusi Rutilus-yhtiö on jatkoa vuosina 2009-2010 toimineelle Rutilus Records -merkille.   


Uusi musiikkiyhtiö Rutilus Musiikkimedia Oy aloittaa toimintansa. Rutilus on levy-yhtiö ja kustantaja. Perustajina toimivat kotimaisen hiphop-kentän pitkän linjan artistit ja kollegat Miika “Särre” Särmäkari sekä Antti “Pianomies” Salimäki. Rutilus on digitaalisen musiikin aikaan perustettu musiikkiyhtiö, joka toimii kaksikon artistiurien tukikohtana, mutta myös kasvualustana uudelle modernille urbaanille musiikille ja tekijöille. 

Särre, Pianomies sekä Loost Koos -bändi siirtyvät samalla artisteina uuden Rutilus-levymerkin alle ja julkaisevat kaikki uutta musiikkia keväällä 2017. Ensimmäinen Rutilus-julkaisu on joulukuussa ilmestyvä Pianomies x Kube -biisi “Viestei”, joka tehdään yhteisjulkaisuna Kuben levy-yhtiön Monspin kanssa.

Musiikkiyhtiön perustamisen myötä Särmäkari (Toimitusjohtaja) ja Salimäki (Head of A&R) siirtyvät uusiin saappaisiin myös musiikkialalla. Kaksikko peräänkuuluttaa jatkossa hyviä synergioita eri musiikkialan kumppanien kanssa. Yhteistyö mm. Särren edellisen levy-yhtiön Lihamyrskyn kanssa jatkuu tiiviisti erilaisten tuotantojen parissa. 

“Haluamme viedä suomalaista hiphop-soundia eteenpäin ja rakentaa itse oman toimintamme. Alalla tarvitaan uudenlaisia yhteistyömalleja labelin, kustannustoiminnan, manageroinnin ja keikkamyyntipuolen kesken. Haluamme ottaa itsenäisesti vastuuta näiden eri sektorien toiminnasta ja solmia sen pohjalta omaehtoisia yhteistöitä projektikohtaisesti ja räätälöidysti”, Särre kertoo. 

“Urbaanin musiikin A&R -toiminta ja biisituotannot ovat toistaiseksi olleet isoilla toimijoilla harvoissa käsissä, samaan aikaan moderni hiphop ja rnb on meillä ja maailmalla kaupallisesti suositumpaa kuin koskaan. On vain luonnollista, että genren pariin nousee ns. ‘lajin parista’ vakiintuneita ammattilaisia”, jatkaa Salimäki.

Rutilus-kaksikko Särmäkari & Salimäki on ollut mukana tekemässä useampiakotimaisien urbaanin musiikin menestystarinoita sekä kulta- ja platinabiisejä niin omilla artistituotannoillaan kuin mm. Mikael Gabrielin, Musta Barbaarin ja Teflon Brothersin taustallakin.

Miika “Särre” Särmäkari on työskennellyt aiemmin musikki, media- ja mainosalallla, mm. Basso Median päätoimittajana, mainostoimisto Sherpassa sekä Music Finlandin projektipäällikkönä. Antti “Pianomies” Salimäki on tuottanut mm. Heikki Kuulan, Musta Barbaarin, No Smoking Teamin ja Kuben musiikkia sekä tehnyt äänituotantoja ja brändäystä kotimaisille media- ja mainostoimijoille. 

Uusi Rutilus-yhtiö on jatkoa vuosina 2009-2010 toimineelle Rutilus Records -merkille.