RUTILUKSEN VILLIT VIIKOT: PIANOMIES-ALBUMI + SÄRREN & ADIKIAN SINKUT

Rutilus villiintyy seuraavien viikkojen ajaksi ja me julkaistaan tää kaikki kahden viikon sisään. Tsekkaa siis nää kolme julkaisua, niin olet täysin luupissa: 

Kutsumme sinut myös kuuntelemaan biisejä ennen julkaisuja livenä Dubrovnik-ravintolaan Helsinkiin 29.5. maanantaina, tsekkaa tapahtuma täältä: Rutilus Label Night FB Event

24.5. Särre: Pelipaita (single)

Särren uusi Pelipaita-single ei ole iloinen eikä surullinen. Deal with it. Biisi kertoo tyytyväisyydestä omaan pelipaikkaan ja pelipaitaan. Korispelipaitoja Särreltä löytyykin iso kasa ja kesä on paras aika niiden käyttämiseen. Biisi jatkaa myös tammikuussa Gettomasan kanssa julkaistun 1 Menee vip -kappaleen viitoittamalla tiellä, hieman syvemmissä vesissä. 

Kappale on samalla Rutiluksen kustannusyhteistyö saksalaisen Sony / ATV:n kanssa (mm. Alma) ja se syntyi alunperin Grind Studios -sessioissa Music Finlandin Aus Finnland -hankkeen yhteensaattamana. Kappaleen on tuottanut Saksan suosituimman räppärin kiertue-dj:nä toimiva tuottaja ja muusikko Sir Jai, jonka kanssa Särre ystävystyi. Biisillä on mukana myös laulaja Joanna.  

31.5. Adikia: Paha Narttu (single + video)

Adikia on Rutiluksen uusi kiinnitys, jonka debyytti-singlen Paha Narttu on tuottanut mm. KOI-yhtyeessä vaikuttava Minna Koivisto. Paha Narttu -videon on ohjannut Miikka Lommi. Adikia on rumpali ja nuori kuvataiteilija, jonka rakkaus hip hop -musiikkiin ja kiinnostus feminismiin johti diggailemaan rapin usein misogynistisiakin lyriikoita omasta perspektiivistä. Tästä kiinnostuksien ristiriidasta syntyi Adikia, epäoikeuden jumalatar, joka ilmoitaa debyyttisinglellään ”Paha Narttu” kyllästyneensä konttaamiseen. Video ilmestyy 31.5. klo 7.00 Adikian VeVo-kanavalle.

2.6. Pianomies: Maestro-Albumi

Maestro on moderni rap-teos, joka kiteyttää tän hetken hiphopin ilmaisumuodot yhteen albumiin. Se osaltaan myös määrittää niitä, koska katsoo tulevaan. Se on Pianomiehen toinen sooloalbumi.

Maestro-albumissa on kyse Pianomiehen vision toteuttamisesta. Pianomies toimii oman näkemyksensä mestarina tekemällä itse biisit kokonaan tuotantoja, sanoituksia ja esittämistä myöden. Mies on todellinen hiphopin laulaja & lauluntekijä. Toimittuaan pitkään kotimaisen hiphopin parissa (Loost Koos, No Smoking Team, Ruudolf) Pianomies käyttää kokemuksensa tuodakseen esille äänensä, joka elää symbioosissa hänen säveltämänsä teoksensa kanssa. Tyylit vaihtelee melodisesta laulusta raakaan räppiin ja musiikillinen ilmaisu ei parkkeeraa turvallisiin kaavoihin. Pianomies maalaa isoa kuvaa, piirtää kaaria jotka ulottuu jo tunnetun ulkopuolelle. Tuloksena on saundia, joka bängää kun sen pitää, on tuoretta tänään ja omaperäistä vielä vuosien päästä. Tästä todellisuudesta kumpuaa nimi; Maestro.

Pianomies on jättänyt levylle tilaa myös muutamalle muulle äänelle ja kevyllä kuullaankin mm. uutta laulajaa SOFIAa, IKEä sekä Kubea ja Adikiaa vierailijan rooleissa.

Maestro-albumilta on julkaistu aiemmin singlet "Viestei", "Bossanova" sekä "Voinmä Hittaa" f. Adikia.

 

PIANOMIEHELTÄ UUSI BOSSANOVA-SINGLE 5.4. JA MAESTRO-ALBUMI 2.6.

Pianomiehen uuden albumin toinen single "Bossanova" vie miehen futuristisiin hip-hopin ja rnb:n maailmoihin. Kuten mies itse asian ilmaisee “Kaikki kovimmat jätkät laulaa suoraan 808:n päälle”. Itse biisi on kiihkeä keskustelu voimakkaan naisen kanssa. Pianomieheltä kuullaan kappaleella uudenlaista tulkintaa, laulua ja ilmaisua. 

Pianomies on todellinen hiphopin singer & songwriter; omaa taidettaan säveltävä tuottaja ja samalla artisti. Artistiutta ja ilmaisua on lupa odottaa yhä lisää ja uusissa sfääreissä kesäkuussa ilmestyvällä Maestro-albumilla. Levy on Pianomiehen säveltämä ja tuottama kokonaisuus; maailma, jossa artisti saa itse määrätä minne liikkuu ja minkä takia. Levy sisältää futuristisia ja ajan hermolla kulkevia hiphop-tuotantoja, uudenlaista modernin rnb:n laulutapaa ja tulkintaa sekä paljon räppityylejä ja iholle meneviä biisejä. 

Pianomies on helsinkiläinen pitkänlinjan rap-muusikko ja tuottaja. Jo toista vuosikymmentä kestänyt ura kulminoitui 2015 soolodebyyttiin. Kollegoiden sekä kriitikoiden hehkuttama Solisti-albumi on videoineen kerännyt yli miljoona toistoa suoratoistopalveluissa. Viimeistään tällöin Pianomies päätti aloittaa matkan fokusoimalla sooloartistina uuden aallon soundin kehittämiseen ja edistämiseen. Tästä vuosien työstä, kakkosalbumi Maestro, on looginen lopputulos.

Levyn ensimmäinen single "Viestei" oli yhteistyö Kuben sekä Monspin kanssa ja se julkaistiin tammikuussa 2017. "Bossanova" ilmestyy 5.4. ja Pianomies on hyvin tavoitettavissa kaikenlaisia haastatteluja varten. Tää ei ole Weekend, Tää ei ole Kanye, tää ei ole vaan räppiä tai elektronista musiikkia, tämä kaikki on Pianomies ja vuosi on 2017.
 
Maestro-albumi ilmestyy ilmestyy 2.6. ja on ennakkotilattavissa yleisölle 19.5.
Haastattelupyynnöt: info@rutilusmusic.com